Hos oss har det tagits beslut sedan 1500-taletEtt av de viktigaste besluten, åtminstone för oss skåningar, var beslutet som Fersen tog, sittandes i ett av rummen på Sankt Gertrud, vid danska arméns belägring av Malmö 1677. Då stod danska armén endast ett par hundra meter bort vid Österport. Hade inte Fersen agerat så rådigt hade ni haft er konferens i Danmark istället för i Sverige, för då hade Malmö varit danskt. Men freden slöts 1679 och sedan dess är vi i trygg förvaring i Sverige.


Kvarteret Sankt Gertruds nuvarande 19 hus speglar tillsammans mer än 500 år av Malmös bakgrund. 

På Östergatan 7 finns vad som kallas Malmös bäst bevarade hus från 1500-talet, Kuntzehuset. Huset byggdes av den rike borgmästaren Jep Nielsen åt svärsonen Niels Kuntze under 1530-talet och idag bakas det doftande kakor och bröd hos Patisserie David där. På ovanvåningen ligger några av våra mötesrum, Oscarssviten och Thomas Jydhes.


Det finns oändligt mycket att berätta om Sankt Gertruds historia och alla våra hus, varav några faktiskt flyttats hit sten för sten för att undgå tidens rivningsvågor. Är du vetgirig kan du läsa mer om oss på nedanstående länk.

 Upptäck oss även här: Facebook

Svenska Möten Skånska Möten